Over ons

Karin Blankert-van Hengel  is opgeleid in logopedie, fonetiek en homeopathie. Communiceren met en zonder woorden is steeds de kern geweest van haar veelzijdige werkomgevingen. Zij staat dichtbij de ander en nodigt op een speelse manier uit wat tot expressie wil komen. Door diep te luisteren helpt zij anderen om zichzelf te horen en terug te keren bij hun eigenheid en kracht. Een ontmoeting met Karin draait om rust, ruimte, afstemming en synchroniciteit.
Naast haar inzet voor Intern Kompas, heeft Karin haar muziekpraktijk Toon en Taal voor mensen met dementie, Parkinson en niet-aangeboren hersenletsel. Met zang, klank en muziek creëert en opent zij nieuwe paden in contact en communicatie. Onvergetelijke Verhalen in Dementie geven een kleurrijk beeld van haar ontmoetingen en belevenissen in de wereld van zorginstellingen en hun bewoners.

Han Blankert is opgeleid in biologie, biochemie en homeopathie. Hij was immunologisch onderzoeker in de medische wetenschap. Hij ontwikkelde een brede kennisbasis over ziekte en gezondheid, over leren en ontwikkelen. Hij is sterk in luisteren, waarnemen en confronteren. Hij zet mensen in hun kracht.
Han stimuleert en inspireert individuen en groepen tot zelfregie, welzijn en gezondheid via een samenspel tussen cognitieve en intuïtieve intelligentie. In alles volgt hij het onbegrensde potentieel van het plastische brein.
Naast zijn inzet voor Intern Kompas, werkt Han voor Avans Hogeschool en St. Joost School of Art & Design als senior beleidsadviseur in onderwijs en onderwijsontwikkeling. Zijn kompas is altijd gericht op bezieling en verbinding in het onderwijs. Daarbij gebruikt hij zijn expertise in professionele en persoonlijke ontwikkeling, motivatie en zelfregulatie, feedback en reflectie, en de neurobiologie van welzijn en gezondheid.

Ons beeldmerk is een samenstelling van caduceus & lemniscaat.
De caduceus is een klassiek symbool dat staat voor het ontwikkelen van eenheid en transformatie door wisselwerking en vereniging van interne tegenstellingen.
Het lemniscaat is een symbool voor de oneindige energiestroom van leven, leren en inzicht. Het lemniscaat laat zien dat inzicht en harmonie ontstaan uit de interactie van tegengestelde krachten, en uit de interactie tussen de eigen binnenwereld en de buitenwereld..